Welk dieet werkt het beste?

Welk dieet werkt het beste?
 
Een veel gestelde vraag die mensen die willen afvallen is “welk dieet werkt nou het beste?” Er zijn veel verschillende diëten te vinden, hoe moet je nou kiezen welk dieet en waar haal je het beste resultaat mee?
 
Verschillende soorten diëten
Er zijn tegenwoordig veel verschillende diëten in de wereld. Hier een kleine greep uit de selectie:
 
- Koolhydraatarm dieet
- Ketogeen dieet
- Eiwitrijk dieet
- Vetarm dieet

En dan zijn er natuurlijk ook nog een hoop mensen die zeggen dat je gewoon minder moet eten. Maar met al die verschillende soorten, komt natuurlijk ook de vraag: welke werkt nou het beste? Wie heeft er nou gelijk?
 
Gewoon minder eten
De stelling dat je gewoonweg wat minder zou moeten eten is deels waar, maar dat is lang niet het hele verhaal. Er komen namelijk een hoop dingen bij kijken, waaronder de kwaliteit van het eten. Het is daarom belangrijk om een dieet te kiezen wat bij jou past. De ene heeft meer baat bij een koolhydraatarm dieet, de ander meer bij een vetarm dieet. Kies je er één die niet bij je past, dan kun je de rekensom al maken: dat gaat niet werken!
 
Energietekort
Wat je met een dieet eigenlijk doet is een energietekort creëren. Je zorgt ervoor dat je minder binnen krijgt, dan jouw lichaam eigenlijk nodig heeft, waardoor het vet gaat verbranden. Maar let er wel op: een extreem dieet moet niet te lang gevolgd worden. Want op lange termijn kun je dan tekorten krijgen aan bijvoorbeeld vezels of macronutriënten. Zorg er dus voor dat je een balans hebt in je energie tekort. Genoeg om af te vallen, maar niet teveel! Welk dieet je kiest is dan geheel aan jou. Het gaat er om dat je een nieuwe levensstijl creëert. Zoek een dieet dat bij je past als je wilt afvallen, op die manier houd je het ook langer vol. Daarnaast is voedselkwaliteit dus net zo belangrijk in het voorkomen van gewichtstoename en het bevorderen van gewichtsverlies.

4 TIPS VOOR BIJ HET AFVALLEN
 
1. Onbewerkt eten
 De voedselkwaliteit is dus net zo belangrijk als de calorie inname. Onbewerkt en natuurlijk voedsel is dan ook het beste om te eten. Dit zijn onder andere groenten, noten, pitten, zaden, vlees, vis, fruit, etc.
 
2. Kies dat wat het beste bij jou past
Volhouden is het belangrijkst! Diëten is een nieuwe levensstijl aannemen. Ieder lichaam werkt anders en daardoor heb jij dus ook een dieet wat het beste bij je past en wat je het beste kunt volhouden. Ga op onderzoek uit wat voor jou het beste werkt!
 
3. Blijf genieten!
Diëten wil natuurlijk niet zeggen dat je helemaal niets meer mag! Als je jezelf namelijk alles ontzegt, is de kans ook aanwezig dat je het minder goed volhoudt. Het is dus van alle belang dat je ook blijft genieten. Plan bijvoorbeeld één keer per week een cheatmeal in. Leer genieten zonder jezelf compleet te laten gaan.

4. Houd je voeding bij met de Food App
Wil je echt inzicht in je voeding? Gebruik dan een Food App. Hierdoor kun je echt zien wat je aan caloriën binnen krijgt. Misschien krijg je wel te veel of veel te weinig.