Krachttraining! De manier om strakker te worden en om veilig af te vallen

Krachttraining! De manier om strakker te worden en om veilig af te vallen

Wist je dat krachttraining je helpt om je lichaam te versterken, gewicht te verliezen en je risico op het ontwikkelen van aandoeningen zoals hartaandoeningen en diabetes te verminderd. Daarnaast tonen vele onderzoeken aan dat krachttraining een effectieve manier is om het risico op blessures te verminderen.
 
Er zijn  verschillende soorten krachttrainingsprogramma's die je kunt doen om je conditie te verbeteren.
Voorbeelden zijn barbelltraining (gewichtheffen), training met traditionele krachttoestellen en krachttraining in de vorm van een groepsles (denk aan ClubJoy Power of Grit workout).
 
Als je start met krachttraining, is het belangrijk om te beginnen met eenvoudige oefeningen om de basis te leren. 
Naarmate je meer vertrouwd raakt met krachttraining, wil je misschien meer uitdagende oefeningen proberen.
Begin echter altijd eerst met de basis (eventueel samen met een van onze personal trainers) en bouw jou routine uit naar uitdagende vormen van krachttraining. Laat je hierbij helpen door een trainer of door een trainingsapp.
 
Krachttraining zorgt voor meer verbranding (hogere metabolisme), hierdoor zul je meer calorieën verbranden gedurende de hele dag.
 
Als je aan krachttraining doet, produceren je meer spieren, meer spier leidt tot een hogere stofwisseling. Hierdoor verbrand je zowel tijdens als na uw training meer calorieën. Dus zelfs als je geen gewicht verliest, zal krachttraining uw algehele calorieverbranding helpen verhogen.
 
Krachttraining helpt om gewicht en lichaamsvet te verliezen, terwijl je spiermassa behoudt.
 
Krachttraining helpt om gewicht en vet te verliezen terwijl je spiermassa behoudt. Krachttraining bevorderd de gezondheid van het hart en verlaagd het risico op chronische ziekten.
 
Veel mensen willen graag afvallen maar zijn bang om spiermassa te verliezen. Bij krachttraining is dit niet het geval; in feite kan krachttraining je helpen gewicht en lichaamsvet te verliezen terwijl je spiermassa behoudt.
 
Veel mensen denken dat ze door krachttraining volumineus worden en eruit komen te zien als Arnold Schwarzenegger. De werkelijkheid van het doen van krachttraining is dat het helpt om gewicht te verliezen, het je lichaam zal shapen en vormen.
 
Krachttraining helpt de cardiovasculaire gezondheid verbeteren en het risico op hartaandoeningen te verminderen.
 
Cardiovasculaire gezondheid is belangrijk. Krachttraining kan je cardiovasculaire gezondheid ondersteunen en verbeteren en het risico op hart- en vaatziekten verminderen. Voordelen van krachttraining zijn onder meer verbeterde bloeddruk, cholesterol en beroertepreventie. 
 
Krachttraining helpt de botdichtheid te verhogen en het risico op osteoporose (botontkalking) te verminderen.
 
Van krachttraining is al lang bekend dat het een effectieve manier is om spiermassa en kracht te verbeteren. Recente onderzoeken hebben echter aangetoond dat krachttraining ook kan helpen de botdichtheid te verhogen en het risico op osteoporose te verminderen. Je krijgt door krachttraining sterkere botten!

Gratis proefweek