4 tips voor sneller resultaat in de sportschool!

Hier 4 tips voor sneller resultaat in de sportschool
 
1) Kies krachttraining om af te vallen in plaats van urenlange cardio sessies
Om af te vallen hoef je niet eindeloos op de cardio apparaten te staan. ‘Maar ik wil niet als een body builder eruit komen te zien!’ Nee dat zal niet gebeuren als je krachttraining doet. Body builden is hard en zwaar proces van jaren trainen met een heel uitgebalanceerd voedingsschema waarbij je in een vooral in een calorie overschot zit om spieren op te bouwen want die moeten juist groeien.
Wil jij vet verliezen en er strakker uitzien (meer spierdefinities zien) voor een atletische look! Dan is het van belang om in een gecontroleerde calorie tekort gaat zitten. Je krachttraining helpt jouw lichaam om spieren te behouden. Cardio ondersteunt wel het proces maar is vooral bedoeld om je conditie te verbeteren.

Tip: Een Personal Trainer kan je helpen met het opzetten van een trainingsschema 
 
2) Stem je calorie behoefte en je macro’s af op jouw doel
Ben jij alleen maar op gevoel aan het eten? Of eet je gewoon wat los en vast zit? Dan kun jij deze tip goed gebruiken om je doel te halen! Misschien eet je wel gezonde producten maar als je niet voldoende eet op jouw calorie behoefte, dan kan het lang duren tot je je doel haalt. Het kan ook nog eens averechts werken! Met een voedingsapp kun jij makkelijk en snel zien hoeveel calorieën en macro’s jij mag eten en hoeveel jij al hebt gegeten. Meten is weten!
 
3) Train volgens een vast programma en planning
Kom jij naar de sportschool en train jij elke dag weer iets anders? Dan ga jij aan deze tip wat hebben! Wil jij jouw lichaam trainen dan zul jij een trainingsschema moeten herhalen. Net zolang tot het makkelijk is geworden en je weer je schema moet aanpassen. Zo ga je progressie boeken. Doe oefeningen die jij leuk vind of vaste dagen. Dit zorgt voor structuur waardoor je lichaam progressie kan blijven boeken. Dit geldt voor zowel fitness oefeningen maar ook voor groepslessen. Voorkom dat je elke week weer nieuwe oefeningen gaat doen. Je lichaam vraagt zich dan echt af wat je aan het doen bent.
 
4) Houd je trainingen bij!
Als je met een vast trainingsprogramma werkt dan is het ook verstandig om dit bij te houden in de vorm van een logboek. Je wilt namelijk je lichaam continu een prikkel geven om progressie te kunnen maken. Als je niet nauwkeurig je trainingen bijhoud welke gewichten, hoeveel sets en hoeveel herhalingen je hebt gedaan dan is het lastig om je lichaam die extra push te geven. Ook hier geldt weer… Meten is weten! Houdt je trainingen bij op een notitie blokje of in een trainingsapp! Het klinkt misschien tijdrovend maar je kunt je progressie goed bijhouden tijdens de rustmomenten  tussen je setjes.
 
Wil jij meer weten of een keer bij ons komen sporten? Vul dan onderstaand formulier in voor een gratis proefweek

Gratis proefweek